Trevliga skorpor bjuds med entallrik antipasti till vinet. De bakas i förväg och sprödvärms inför servering.

För 50 st

Ingredienser

600 g vetemjöl special
2 tsk bakpulver
200 g smör
4 ägg
2,5 dl mjölk
1 apelsin rivet skal
200 g pistagenötter skalade
0,5 dl kapris
100 g oliver svarta, urkärnade
5 tomater hackade, soltorkade
1 ägg gula till pensling
1 msk flingsalt till att strö på skorporna

1. Hacka ihop mjöl, bakpulver och smör så att det blir smuligt.
2.Vispa upp äggen, tillsätt dem samt resten av ingredienserna. Arbeta snabbt ihop en deg.
3. Ta upp den kladdiga degen på mjölad bänk, dela den i 6 delar och rulla ut dem till ca 20 cm längder. Lägg dem på plåt och platta till med mjölade fingrar till 3 cm bredd.
4. Värm ugnen till 180°. Pensla med äggula och strö på lite flingsalt.
5. Grädda längderna 25–30 min. Ta ut, låt dem svalna något och skär dem i 2 cm breda skivor lite på snedden.
6. Sätt in dem i ugnen igen att torka, ca 15 min, gärna varmluft.
7. Ta ut och låt skorporna kallna på galler. Förvara dem svalt och värm inför servering i 175° 10 min.