Att späcka kött är enklare än du tror. Använd en äppelurkärnare.

För 6 person(er)

Ingredienser

Salsicciafylld fläskytterfilé

1 fläskytterfilé (750 g)
2 färska salsicciakorvar (á 75 g)
1msk+1msk+1 msk olivolja
1/2 kruka rosmarin
1/2 kruka citrontimjan
2 vitlöksklyftor
1/2 citron, rivet skal + 2 msk pressad saft
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar

Sallad

1 fänkålsstånd
1 knippe grön sparris
250 g små tomater, romantica
1 rosésallad
80 g italiensk salladsblandning
1 påse crostini (125 g)
1 bit taleggioost (200 g)

Dressing

3 msk olivolja
2 1/2 msk sherryvinäger
1 msk flytande honung
1 krm salt
2 krm nymald svartpeppar

20 min+1 timme 30 min i ugnen

1. Sätt ugnen på 125 grader. Skär köttet i två bitar så går det lättare att späcka. Gör ett hål med en äppelurkärnare från två håll i köttet. Halvera korven på längden, ta bort skinnet. Tryck in korven i köttet. Bryn det runt om i 1 msk olja. Lägg över i en ugnssäker form.

2. Repa örterna. Skala och finhacka vitlöken. Blanda örter, vitlök, 1 msk olja, citronskal och -saft, salt och peppar. Häll blandningen på köttet. Stek det mitt i ugnen till 68 grader innertemperatur, ca 1 timme och 30 min. Låt köttet vila ca 15 min. Höj ugnsvärmen till 225 grader.

3. Sallad: Ansa och skär fänkålen i tunna skivor. Skär bort ca 3 cm längst ner på sparrisen. Halvera sparrisen. Stek den 2 min i 1 msk olja i stekpannan. Halvera tomaterna. Bryt loss rosébladen, lägg dem i isvatten så att de blir krispiga. Lyft upp och låt rinna av. Blanda fänkål, sparris, tomater, rosésallad och blandad sallad i en skål. Blanda ihop dressingen.

4. Lägg crostini på en plåt med bakplåtspapper. Skär osten i bitar och fördela på bröden. Gratinera mitt i ugnen ca 5 min. Lägg bröden på salladen, ta även med den ost som smält ut. Häll över dressingen. Skär köttet i skivor. Värm skyn och servera till köttet.