Salsan kan finhackas eller köras i omgångar i matberedare.

För 50 person(er)

Ingredienser

350 g krossad ananas 2 burkar
8 tomater
1 gurka
8 paprikor i olika färger
3 mangofrukter
2 purjolökar
3 lime saft och skal
2 msk ingefära riven, färsk
1 dl olja
1 msk farinsocker
1,5 tsk salt
1,5 tsk cayennepeppar

1. Häll av spadet från ananaskrosset. Ta bort kärnorna på tomat, gurka, paprika och mango.
2. Snitta upp purjon på längden och skölj den under rinnande kallt vatten.
3. Skär grönsaker och lök i grova bitar. Lägg ner det i en
matberedare monterad med kniv och hacka det några sekunder.
Det är viktigt att det inte blir för länge för då blir det för fint.
4. Skala och skär mango i fina tärningar. Rör ner dem och ananas- kross i grönsaksblandningen. Blanda med limesaft, limeskal, ingefära, olja, socker, salt och peppar. Smaka av.

Fler recept med: Fest, Övrigt, Sås och marinad