Vegetarisk salladstaco med oumph

Recept på vegetarisk salladstaco med oumph. Hittar du inte kebabkryddad oumph går det lika bra att krydda naturell oumph med kebabkrydda. Jalapeño är gott till!

För 4 personer:

Ingredienser

280 g oumph fryst, marinerad, kebabkryddad
1 rödlök liten
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt
2 tomater
2 dl ost riven, lagrad
4 tortillabröd (170 g)
1 romansallad
jalapeño
olivolja, strösocker, salt, nymald svartpeppar

20 minuter

Vegetarisk salladstaco med oumph — gör så här:

  1. Stek oumphen enligt anvisning på förpackningen, eller lägg den i ett grillhalster och grilla på utegrillen.
  2. Skala och strimla löken. Blanda den med 1 msk olja, 2 krm socker, 2 krm salt och  2 krm peppar.
  3. Skala och pressa ner vitlöken i yoghurten. Tillsätt 1 msk olja och krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Skär tomaterna i bitar.
  4. Fördela osten på halva tortillabröden och vik över andra halvan. Stek dem i 1 msk olja ca 1 minut på varje sida. Skär dem i snibbar.
  5. Bryt loss salladsbladen och fördela oumph, lök, tomater och jalapeño i bladen. Klicka på yoghurt  och servera med ostsnibbar. 

 

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego