Salladen kan förberedas men blandas ihop strax före serveringen för att inte persiljan ska mjukna.

För 10 person(er)

Ingredienser

300 g bladpersilja
6 tomater
1 lök gul
1 knippa mynta färsk
0,75 dl bulgur finkrossad
0,75 dl citron pressad saft
1 dl olivolja
1 krm svartpeppar
1 tsk salt

Garnering

isbergs- eller romansallad, tomat

1. Skölj persiljan väl i kallt vatten. Skaka ur vattnet, klipp bort stjälkarna. Packa ihop bladen och strimla fint med vass kniv.
2. Skär tomaterna i små tärningar. Finhacka lök och mynta.
3. Blanda persilja, tomater, lök och mynta i en bunke. Tillsätt bulgur, citronsaft, olja och kryddor. Servera taboulet på ett fat med sallad. Garnera med tomat.

Fler recept med: Grönsaker, Övrigt, Sallader