Sallad på gravad, halstrad lax

Grava laxen snabbt och därmed lätt till salladen. Förbered de övriga ingredienserna under tiden.

1. Lägg laxbiten i en liten form eller plastpåse. Blanda salt och socker och strö över laxen. Låt stå ca 30 min i rumstemperatur.
2. Koka upp saltat vatten,1/2 tsk till 2 dl, och lägg i haricots verts. Låt koka 2 min. Häll av och spola i kallt vatten. Låt kallna.
3. Skala grapefrukten med kniv så att även det vita innanför skalet skärs bort. Skär ut filéer (skinnfria klyftor) och lägg dem i en skål. Pressa också saften ur mellanväggarna och spara till dressingen.
4. Halvera tomaterna och avokadon. Ta bort kärnan i avokadon och gröp ur fruktköttet med en sked.
5. Lägg grönsakerna i en skål. Vispa dressingen, med pepparfrukten fint hackad, och häll den över. Blanda.
6.Hetta upp en stekpanna med beläggning. Skär laxen i 2 bitar, strö peppar över och halstra dem utan fett ca 2 min på var sida.
7. Lägg sköljd sallad i botten på två tallrikar. Fördela grönsakerna och lägg laxen på toppen. En gryta av nyskördat som kan varieras i det oändliga.

Recept från