I annonssamarbete med SöNDAG

För 4 portioner

Ingredienser

2 dl belugalinser eller puylinser
en skvätt soja
olivolja
vit balsamvinäger
salt eller peppar
1 granatäpple
1 päron
ev. pressad citron
1 påse färsk bladspenat (200 g)
1 dl hasselnötter gärna rostade
200 g ädelost gärna gräddädel
flingsalt och svartpeppar till servering

1/Börja med att koka linserna. Koka dem i dubbla mängden vatten och en skvätt soja i cirka 20 minuter. Smaka, så att de inte blir för mjuka. Tillsätt mer vatten om det ser ut att koka torrt.
2/Häll sedan av allt eventuellt spad, och blanda de kokta, varma linserna med 2 matskedar olivolja och 1 matsked balsamvinäger, salt och peppar. Smaka av de varma linserna, de ska vara rejält kryddade.
3/Skala granatäpplet och pilla försiktigt loss kärnorna.
4/Skär päronet i tunna klyftor. Pensla dem med pressad citron om du ska lägga upp salladen senare, då mörknar inte päronklyftorna lika lätt.
5/Lägg vid servering upp bladspenaten på ett stort fat. Fördela päron, nötter, linser och ost ovanpå. Strö därefter över de vackra granatäpplekärnorna. Toppa med ett par rejäla varv på svartpepparkvarnen, en nypa flingsalt och ringla till sist olivolja och balsamvinäger över salladen.