Recept på sallad med varmrökt fisk. Smakrik sallad med nyrökt fisk och dressing med brynt smör och citron.

För 4 personer

Ingredienser

Sallad med varmrökt fisk

500 g varmrökt fisk, t ex abborre, böckling eller lax
2 morötter
200 g skärbönor
4 ägg
2 avokador
250 g körbärstomater
1/2 gurka
1 huvudsallad
1 påse babyspenat (70 g)

Dressing

50 g smör
1/2 dl pressad citron
2 msk hackad dill
1 tsk flingsalt
1 krm nymald svartpeppar

Garnering

citronklyftor
dillvippor

Tillbehör

bröd

30 min

Sallad med varmrökt fisk

 

1. Rensa fisken fri från skinn och ben. Dela den i mindre bitar.

2. Skala och skär morötterna i stavar. Ansa och skär skärbönorna i ca 2 cm breda bitar. Koka morötter och skärbönor i lättsaltat vatten ca 5 min. Lägg äggen i kallt vatten. Låt koka upp  och sjud äggen ca 5 min. Skala och halvera äggen.

3. Dela avokadorna, kärna ur och  skär fruktköttet i mindre bitar.  Halvera tomaterna. Skala gurkan och skär i skivor. Riv salladen i mindre bitar.

Dressing:

4. Bryn smöret tills det fått fin färg. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda smöret med citronskal och -saft, dill, salt och peppar.

5. Lägg sallad och spenat på ett stort fat. Varva grönsakerna ovanpå med ägg och fisk. Häll över den varma dressingen. Garnera med citronklyftor och dill och servera med bröd.