Rökt makrillfilé kan vi köpa med olika kryddningar. Välj själv - alla passar bra till den här salladen med god senapsdressing.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 l salladsblad blandade, gärna med rucola
500 g färskpotatis kokt
1 knippe rädisor
4 salladslökar
4 ägg hårdkokta
400 g makrillfilé rökt

Dressing

1 msk dijonsenap
1 msk vinäger
3 msk olivolja
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

1. Bryt salladsbladen i mindre bitar. Skiva potatis, rädisor och lök. Klyfta äggen. Ta bort skinnet och skär fisken i bitar.
2. Blanda samman dressingen och häll den över potatis, rädisor och lök. Låt gärna stå och dra en stund. Precis före servering vänds salladsbladen i.
3. Lägg upp på serveringsfat och varva med äggklyftor och makrill.