I annonssamarbete med SöNDAG

Recept från Kock Guillaume som äger restaurang Coté Mer i Cancale.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 morot, riven
1 påse blandad sallad
0,5 fänkål, riven
en näve alfalfagroddar (eller andra groddar)
20 pilgrimsmusslor
en bit parmesanost skuren i tunna skivor med potatisskalare
olivolja till stekning

Vinaigrette:

1 msk fransk senap
1 msk vit balsamvinäger (eller brun)
0,5 dl olivolja
3 msk pressad apelsin
salt
peppar

1) Blanda senapen med pressad apelsin, vinägern, salt och peppar och vispa i oljan.
2) Lägg upp sallad, morot, fänkål, parmesan och groddar på fyra tallrikar.
3) Stek pilgrimsmusslorna i het olja i 30 sekunder på var sida. Lägg upp dem runt salladen och häll över vinaigretten.