Sallad med linser och chilimarinerad kycklingfilé

I den här salladen ingår det hela lättkokta vitlöksklyftor som till-
sammans med de röda linserna blir ett varmt grönsaksinslag. När
vitlöken får koka några minuter blir den både mjuk och mild i smaken.
Har du svårt att förlika dig med vitlök kan du ersätta den med vanlig
syltlök, som dock ej ska kokas.

1. Skär kycklingfiléerna i grova strimlor och blanda med limesaft, chili och olivolja. Låt det marinera några timmar eller upp till ett dygn. Skala vitlöken, skär machesalladen i bitar och strimla paprikorna.
2. Salamichips: Stek salamin på svag värme i sitt eget fett i en stekpanna med släpplättbeläggning tills skivorna blir knapriga. Låt dem sedan torka och rinna av på ett dubbelvikt hushållspapper.
3. I samband med serveringen kokas linserna i lättsaltat vatten 8-10 minuter, låt vitlöksklyftorna koka med de sista 4-5 minuterna. Stek kycklingstrimlorna i smör med sin marinad i en ej för het
panna 4-5 minuter under sporadisk omrörning.
4. Fördela sallad, grönsaker, de nykokta linserna med vitlöken (väl avrunna) och kycklingen på stora tallrikar eller uppläggningsfat.
Garnera med salamichips och tunnhyvlad parmesanost.

Recept från