Grönsakerna bör grillas strax före servering så att de fortfarande är ljumma.

För 6 person(er)

Ingredienser

3 paprikor röda
2 msk olivolja
2 zucchini
1 burk kronärtskockshjärtan à 390 g
2 msk balsamvinäger
40 g rucola i ask
1 tsk flingsalt
2 krm vitpeppar nymald
1 knippe salvia, timjan och rosmarin

1.Dela paprikorna i kvartar och ta bort stjälk och kärnor. Gnid in dem med lite av olivoljan och rosta dem på grillen ca 4 minuter på varje sida tills skalet blir svart, dra sedan av skalet.
2. Skär varje zucchini i 4 skivor på längden och gnid in även denna med lite av olivoljan. Grilla på grillen tills fin färg och tills den blivit mjuk.
3. Låt kronärtskockshjärtana rinna av och dela dem i kvartar.
4. Blanda grönsakerna med resten av olivoljan, vinäger, rucola och grovt skurna örter, salta och peppra. Servera ljummet.

Fler recept med: Buffémat, Fest, Övrigt, Sallader, Smårätter