Sallad med granatäpple och rosépeppar

Krispig äppelsallad med granatäpple och rosépeppardressing. Salladen kan serveras som en förrätt eller som tillbehör.

Sallad med granatäpple och rosépeppar – gör så här:

  1. Dressing: Blanda olja, persikobalsamico och salt i en skål. Stöt rosépepparkornen i en mortel och blanda ner dem.
  2. Bryt eller skär isär granatäpplet. Peta loss de röda fruktkärnorna utan att de gula membranen följer med. Lägg kärnorna i en skål. Skölj och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor och lägg i en skål. Häll på knappt hälften av dressingen.
  3. Skölj och låt salladen rinna av ordentligt, eller snurra i en salladsslunga så bladen blir torra och fina. Vänd dem i en skål med några stänk av dressingen. Fördela salladen på assietter.
  4. Lägg på äppelklyftor och bitar av getost. Ringla över resten av dressingen och strö på några granatäppelkärnor.

Recept från