Varianter på den här salladen finns nästan alltid på de franska brasserierna. Potatisen gör salladen ordentligt matig och getostbröden bidrar till ”det där lilla extra”.

För 4 personer

Ingredienser

500 g småpotatis kokt
300 g sallad blandad, (t ex frisée, rosé, rucola, isbergssallad)
1,5 dl oliver
1 pkt körsbärstomater
0,5 gurka

Senapsvinägrett

0,5 msk dijonsenap
0,5 msk vitvinsvinäger
0,5 dl rapsolja
0,5 msk vatten
0,5 tsk honung flytande
2 krm salt
0,5 krm svartpeppar

Getosttoast

8 baguette skivor
8 baguette skivor
200 g getost

Garnering

färsk rosmarin

Sallad med getostbröd och senapsvinägrett

 

1. Sätt ugnen på grill, 250°.
2. Dressing: Blanda senap och vinäger. Vispa ner oljan lite i taget i en tunn stråle sedan vatten, honung, salt och peppar.
3. Skär potatisen i mindre bitar och lägg ner dem i dressingen.
4. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Fördela getosten på brödskivorna och gratinera högt upp i ugnen 5-7 minuter. Kontrollera då och då så att de inte bränns.
5. Blanda alla ingredienserna till salladen. Servera med getostbröden. Garnera gärna med färsk rosmarin.