Toscana inspirerar till en liten buffé som nästan lagar sig själv! Detta recept på sallad med bröd en är en variant av den toskanska brödsalladen panzanella.

För 6-8 personer

Ingredienser

3 lantbröd skivor
3 msk olivolja + 2 msk
150 g körsbärstomater röda och gula
100 g blandad sallad av rucola, spenat, rödbetsskott och rosésallad
0,5 dl cocktailkapris

Dressing:

1 tsk färsk rosmarin, finhackad
1 vitlöksklyfta finhackad
1 msk balsamvinäger
1 msk rödvinsvinäger
0,5 dl olivolja gärna toskansk
1 krm salt
1 krm svartpeppar nymald

Panzanella – sallad med bröd

  1. Skär brödet i stora tärningar. Hetta upp 2 msk olivolja i en stekpanna och stek brödtärningarna knapriga. Låt kallna.
  2. Blanda alla ingredienser till dressingen.
  3. Halvera tomaterna. Blanda sallad, tomater, brödtärningar och kapris. Häll över dressing strax före servering.

 

Servera gärna bröd-salladen med zucchinipaj med fontinaost, bruschetta med tomat och basilika och italienska charkuterier.

italiensk-buffe

Foto: Wolfgang Kleinschmidt