Sallad av rostade morötter med tomat, schalottenlök och krondill

Recept på sallad av rostade morötter med tomat, schalottenlök och krondill. Morötternas rostade sötma möter syran i tomatdressingen. Krondill ger extra krydda.

15 minuter + 25 minuter i ugn

Gör så här:

  1. Dressing: Halvera och kärna ur tomaterna. Skär dem i små tärningar. Skala och finhacka löken. Blanda tomater och lök med olja, vinäger och dillfrön. Tillsätt sockret och krydda med salt. 
  2. Sätt ugnen på 225°. Skrubba morötterna och gnid in dem med olja. Krydda med salt. Lägg morötterna i en ugnssäker form. Rosta dem mitt i ugnen tills de är mjuka, ca 25 min. 
  3. Dela morötterna och blanda med dressingen. Garnera med krondill. Ät salladen varm eller rumsvarm. 

 

Recept från