Salami- och fetaostpirog med tomatsallad

Nybakade piroger går snabbt att tillaga av färdig mix. De går också utmärkt att frysas och tina i korgen på väg till picknicken.
Ett glas kallt rosévin förhöjer sommarkänslan.

1. Piroger: Sätt ugnen på 250°. Blanda samman degen enligt anvisningarna på förpackningen till pizzadeg. Kavla ut till 4 rundlar ca 20 cm i diameter.
2. Strimla salamin. Låt oljan rinna av från osten och spara den till dressing. Lägg salamistrimlor, fetaost och svartpeppar i en sträng på mitten av degen, från ena sidan till den andra.
3. Nyp ihop varje degplatta som till en calzonepizza och lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min.
4. Tomatsallad: Skiva tomaterna och lägg dem i en form eller skål. Blanda örtolja och balsamvinäger och droppa det över tomaterna. Strö över salt, svartpeppar, oliver och basilika.
5. Servera pirogerna ljumma eller kalla till tomatsalladen.

Recept från