Saftig apelsinkaka med lavendelfrosting

Plocka lavendelblommor i juli–augusti och torka dem. Förvara dem sedan i en plåtburk med lock.

15 min + 40-45 min i ugnen

1. Sätt ugnen på 175°. Mal nötterna i mandelkvarn eller mixa dem i matberedare. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Blanda nötter, mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Blanda ner smör och mjölk i äggblandningen och vänd sedan ner mjölblandningen i smeten. Rör i apelsinskalet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 40–45 min. Stjälp upp kakan på galler och låt den kallna.
3. Frosting: Blanda smöret med färskost, florsocker och limeskal. Vispa smeten 2-3 min. Bred frostingen på nötkakan och garnera med lavendel.

Recept från