Saffranssnurror med skinka och pesto

Recept på goda saffranssnurror med skinka och pesto. Önskar man vegetariska snurror utesluter man skinkan och ersätter den med ca 8 bitar hackade soltorkade tomater i olja. Snurrorna kan gräddas i god tid och värmas i 150° ca 5 min.

Saffranssnurror med skinka och pesto – gör så här:

  1. Smält smöret, tillsätt mjölk, finstött saffran, kesella och salt. Låt det bli fingervarmt.
  2. Finfördela jästen i en bunke och lös den i lite av blandningen och tillsätt resten.
  3. Tillsätt mjöl och arbeta samman till en smidig deg.
    Låt degen jäsa 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225°. Dela degen i 2 delar. Kavla ut degen till en avlång bit ca 1/2 cm tjock. Bred på pesto, strö över skinkan. Rulla ihop till en rulltårta. Skär varje rulle i 20 smala bitar. Lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper att jäsa ca 15 minuter.
  5. Pensla snurrorna med ägg. Strö över sesamfrö. Grädda dem mitt i ugnen ca 8-10 minuter.

Recept från