Saffranssill med apelsin och chili

Recept på saffranssill med apelsin och chili. Saffran och apelsin ger fin färg och smak till sillen.

För 10 på buffé:

Ingredienser

1 förpackning 5-minuterssill (420 g)
0,5 paket saffran (à 1/2 g)
1 apelsin
2 schalottenlökar
0,5 röd chili t ex spansk peppar

20 minuter

Saffranssill med apelsin och chili – gör så här:

  1. Låt sillen rinna av men spara lagen. Stöt saffranet i en mortel och blanda med lagen. Skär sillen i bitar.
  2. Skölj apelsinen i ljummet vatten. Strimla skalet med ett zestjärn. Halvera och pressa ut saften. Blanda apelsinskal och -saft med sillagen.
  3. Skala och skiva löken. Kärna ur och strimla chilin. Varva sill, lök och chili i en burk. Häll över lagen och låt sillen stå kallt till servering.

 

Fler recept med: Buffémat, Fisk, Jul, Övrigt