Saffranssås

1. Skär lax och avrunna kräftstjärtar i små tärningar. Blanda med
salt, peppar, dill och gräslök. Ställ åt sidan.
2. Potatismos: Skala och koka potatisen. Skala och hacka schalotten-
löken fint och fräs den i smöret och låt den bli lite lätt brynt.
Tillsätt mjölken och låt den bli varm. Häll av vattnet på potatisen,
låt den ånga av. Stöt sönder potatisen och späd med den varma
mjölken med löken. Smaka av med salt och peppar.
3. Sås: Stöt saffranet fint och blanda med vin, vatten och buljong-
tärning. Låt koka ihop tills ca 1 dl återstår. Vispa ner crème fraiche
och koka någon minut. Ställ åt sidan.
4. Tillbehör: Koka upp lättsaltat vatten. Skär paprikan i bitar.
Koka sockerärterna och paprikan ca 1 minut. Häll av vattnet.
5. Forma 4 "puckar" av lax- och kräftröran med händerna. Stek dem
1-2 minuter på var sida i smör. Värm under tiden sås och mos.
Lägg upp på varma tallrikar och dekorera med sallad.

Recept från