Vinteräpplen, rödlök och brysselkål ger härlig färg och smak. Passar utmärkt till skinka och köttbullar.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 äpplen
2 rödlök
3 msk olivolja 2+1 msk
1 gul lök
1 pkt saffran 0,5 g
8 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärning
4 dl risoni
250 g brysselkål
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

1. Sätt ugnen på 225°. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Skala och skär rödlöken i klyftor. Lägg äpplen och lök på bakpappersklädd plåt. Ringla över 2/3 av olivoljan och tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
2. Skala och hacka den gula löken. Fräs löken i resterande olivolja ca 3 min utan att den tar färg. Låt saffranet fräsa med mot slutet.
3. Tillsätt vatten, buljong och risoni. Koka sakta under lock ca 11 min. Blanda ner brysselkålen när ca 6 min återstår av koktiden.
4. Vänd försiktigt ner äpplen och lök i risonin. Smaka av med salt och peppar.