Saffransrisoni med rostade äpplen och brysselkål

Vinteräpplen, rödlök och brysselkål ger härlig färg och smak. Passar utmärkt till skinka och köttbullar.

1. Sätt ugnen på 225°. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Skala och skär rödlöken i klyftor. Lägg äpplen och lök på bakpappersklädd plåt. Ringla över 2/3 av olivoljan och tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
2. Skala och hacka den gula löken. Fräs löken i resterande olivolja ca 3 min utan att den tar färg. Låt saffranet fräsa med mot slutet.
3. Tillsätt vatten, buljong och risoni. Koka sakta under lock ca 11 min. Blanda ner brysselkålen när ca 6 min återstår av koktiden.
4. Vänd försiktigt ner äpplen och lök i risonin. Smaka av med salt och peppar.

Recept från