Saffransskorpor till jul. Saffransbiscotti är en kanongod variant till lussebullen. De här skorporna får en härlig smak av saffran och choklad. De blir ganska hårda och kan förvaras länge i burk med tättslutande lock.

För 40 stycken

Ingredienser

120 g sötmandel
1 g saffran + 1 sockerbit
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk salt
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g mörk blockchoklad grovhackad

Till pensling

1 äggvita

Saffransskorpor recept – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Mal 1/3 av mandeln fint och grovhacka resten. Stöt saffran med sockerbiten.
  2. Blanda mandel, ägg, socker, saffran och salt.
  3. Tillsätt 3 dl av mjölet blandat med bakpulver, sedan chokladen, lätt mjölad och resten av mjölet lite i taget.
  4. Rulla ut två längder lika långa som plåten. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Pensla med äggvita.
  5. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.
  6. Skär längderna i sneda skorpbitar och torka dem i 100° 50-60 minuter.
Fler recept med: Jul, Mackor, Övrigt, Påsk