Saffransgul risotto med stekt lax

God citrondoftande risotto serveras med stekt lax. För att minska på fettet har lök och riskorn kokat direkt i buljong och citronsaft utan att först fräsa i olivolja.

1. Skala och hacka löken. Lägg lök, ris, saffran i en gryta. Smula ner buljongtärningen och späd med lite vatten. Rör om under tiden.
2. Späd efter hand med citronsaft och mer vatten. Låt koka i ca 15 minuter och rör ner ärter och
broccolibuketter i risotton. Låt allt bli varmt.
3. Skär laxen i 1 1/2 x1 1/2 cm stora kuber. Stek dem i smör i en stekpanna gärna med släpplättbeläggning ca 2 minuter runt om. Salta och peppra. Servera laxen på risotton.

Ca 450 kcal, varav 17 g fett, 49 g kolhydrater, 27 g protein.

Recept från