Saffransbiscotti med pekannötter

Saffransbiscotti – recept på lättbakade saffransskorpor. Saffranbiscotti i en fin burk är en perfekt gåbortpresent. Genom att låta saffran dra i sprit får man ut mesta möjliga smak och färg.

Saffransbiscotti – gör så här:

  1. Blanda saffran och likör och låt stå över natten.
  2. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl med bakpulver. Hacka pekannötterna grovt.
  3. Rör ner saffranssprit, smör, mjöl, nötter och citronskal i ägg- och sockerblandningen. Blanda väl.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma två längder, ca 30 cm långa. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugnen 15-20 min. Låt svalna på plåten. Skär längderna i 2 cm breda snitt. Lägg dem med snittytan uppåt på plåten.
  6. Eftertorka skorporna i 75° ca 40 min, gärna med varmluft.

 

SE ÄVEN: Galet god saffranscheesecake

Recept från