För

Ingredienser

800 g färskpotatis
1 gul lök
30 g ansjovis
2 dl hackade inlagda rödbetor (140 g)
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 påsar frysta rödspättafiléer, MSC-märkta, tinade (600 g)
4 msk smör
2 msk kapris
2 dl lätt crème faiche

20 min

1. Koka potatisen.
2. Skala och finhacka löken. Häll av och hacka ansjovisen. Häll av och fintärna rödbetorna.
3. Blanda mjöl och salt. Torka av fisken med hushållspapper och vänd den i mjölet.
4. Stek fisken i omgångar på medelvärme 
i 3 msk smör ca 1–2 min per sida.
5. Stek löken mjuk i 1 msk smör. Tillsätt 
ansjovis, rödbetor och kapris. Servera fisken med rödbetsröra, crème fraiche 
och potatis.

Fler recept med: Fisk, Lättlagat