Rustik mexikansk köttfärspaj

Världens godaste tacopaj. Var generös med köttfärspajen, den är försvinnande god. Det här receptet på tacopaj är barnens stora favorit.

Rustik mexikansk köttfärspaj Receptbild - Allt om Mat
Josefine Lind

Rustik mexikansk köttfärspaj

Ingredienser 5 6 person

Pajdeg
1 dl grahamsmjöl
100 g smör
3 msk vatten
2 dl vetemjöl
Fyllning tacopaj
1/2 tsk salt
2 krm salt
2 msk rapsolja
2 krm svartpeppar, nymald
3 st ägg
2 dl mjölk
100 g ost, riven
500 g köttfärs
1 påse kryddmix, fajita, ca 40 g
1/2 påse kryddmix, sizzling fajita (Santa Maria, à 75 g)
Garnering
paprika, röd och gul
bladpersilja

1. Kör mjöl och smör till en smulig massa i matberedaren. Tillsätt vattnet och kör hastigt samman till en deg.

2. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Ställ formen kallt 20 min. Sätt ugnen på 200°.

3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.

4. Stek köttfärsen i olja och blanda den med de båda kryddmixerna. Smaka av med salt och peppar. Fördela färsen i pajskalet.

5. Vispa samman ägg, mjölk och salt. Häll det över färsen. Strö över riven ost. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Garnera med paprika och bladpersilja.

Recept från