Rulltårta, påskrulltårta

Rulltårta till påsk. Skär rulltårtan i snygga trekanter så står bitarna stadigt. Hittar du gul marsipan i affären kan du självklart använda det i stället för att färga din egen.

Annonsen laddas.

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 250°. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Tillsätt limesaften.
2. Blanda vetemjöl och bakpulver. Riv mandel-massan fint. Rör ner mjöl och mandelmassa i smeten.
3. Klä en långpanna med bakplåtspapper och bred ut smeten. Grädda bottnen mitt i ugnen ca 5 min. Stjälp upp bottnen på ett välsockrat bakplåtspapper och dra bort det papper kakan gräddats på. Låt kallna.
4. Fyllning: Riv mandelmassan. Vispa grädde och crème fraiche. Smaksätt med limeskal och vaniljsocker och blanda i mandelmassan. Skala, kärna ur och skär mangon i småbitar. Skala och tärna physalis. Skär bort skaftet från och fikonen och fintärna dem.
5. Bred fyllningen över bottnen och strö över frukten. Halvera passionsfrukterna och skeda över fruktköttet.
6. Rulla ihop rulltårtan från långsidan. Vispa crème fraichen fast och bred den över hela rulltårtan.
7. Färga marsipanen gul med hushållsfärg i en matberedare. Kavla ut marsipanen tunt mellan två ark plastfolie. Täck rullen med marsipanen. Skär rullen i trekanter med en vass kniv. Pudra rulltårtan med florsocker och servera.

Recept från Allt om Mat