Rulltårta med hallon och kolakräm

Rulltårta med hallon och kola. Använd gärna en termometer till kolan som ska kokas till 120°. Den är rulltårtan är supergod.

1. Börja med kolakrämen: Blanda vispgrädde, socker och sirap i en kastrull och låt blandningen koka tills den tjocknar. Prova genom kulprovet: Droppa lite kola i kallt vatten. Om droppen går att forma till en kula är kolan klar. Låt svalna.
2. Sätt ugnen på 250°. Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten. Rör ner vatten.
3. Bred ut smeten i ett jämnt lager i långpannan och grädda mitt i ugnen ca 5 min.
4. Stjälp upp kakan på ett sockrat smörgåspapper och dra bort bakplåtspapperet. Låt kakan svalna och bred sedan på kolakrämen. Fördela hallon ovanpå och rulla ihop kakan. Förvara rulltårtan svalt, inrullad i smörgåspapperet tills den ska skäras upp och serveras.

Recept från