Rulltårta med hallon­smörkräm

Recept på rulltårta med hallon­smörkräm. Rulltårta passar bra att ta med på picknick. Bara att skiva upp till fikastunden. 

20 minuter + 5 minuter i ugnen + 2 h i kylen

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250° och täck en långpanna, ca 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver i en separat bunke. Sikta ner mjölet och häll i vattnet. Blanda väl. 
  3. Bred ut smeten i långpannan. Grädda mitt i ugnen 5–6 min. Strö socker på ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan. 
  4. Fyllning: Hetta upp hallonen i mikrovågsugn om de är eller varit frysta. Passera dem genom en sil till 1 msk puré. Vispa smör, färskost, florsocker och -vaniljsocker fluffigt, ca 5 min. Smaksätt med hallonpuré.
  5. Bred på krämen när kakan kallnat. Vik in yttersta kanten och rulla ihop till en fast rulle med hjälp av bakplåtspapperet. Lägg kakan i kylen ca 2 timmar eller till nästa dag. 

 

Recept från