Kokta rotfrukter och renskavsröra serveras här i tortillas. Renskaven blandas med kantareller och rödlök och smaksätts med kryddpeppar. Ett tips: För att det ska gå lättare att fylla tortillas är det bra att vika bröden först och vira runt en servett. Ställ ner bröden i glas och sedan är det bara att fylla på.

För 2 person(er)

Ingredienser

140 g potatisar
120 g morötter
140 g palsternackor
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Renskavsröra

100 g färska kantareller eller champinjoner
1 rödlök
200 g renskav
1 tsk smör
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
2 krm stött kryddpeppar

Servering

2 tortillas eller tunnbröd
2 msk gräddfil
0,5 dl gräslök klippt

Rulle med renskav och rotfrukter

1. Skala och skiva potatis och rotfrukter. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Mosa med en gaffel till ett mos. Smaka av med salt och peppar.
2. Ansa svampen och skär den i bitar. Skala och strimla löken.
Krydda renskaven med salt, peppar och kryddpeppar.
Stek renskaven i smör ca 3 min. Salta och peppra. Ta upp
köttet och stek sedan svamp och lök. Blanda ner  renskaven.
3. Servera rotfruktsmoset och renskavsröran i tunnbröd med en klick gräddfil och gräslök.

Fler recept med: Frukost, Mackor, Smalt, Smårätter, Vilt