DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Mutti

Rullader med aubergine och kött

Vem vill inte variera köttfärsen och hitta på något annat  än den vanliga pastasåsen? Här är färs i ny tappning – en smakrik variant med tomat, aubergine och ägg.

60 min

Så här gör du:

Skär auberginen i skivor och lägg skivorna på ett stort fat. Strö salt över alla skivor och låt vila i 20 minuter.

Lägg färsen, ägget, finhackade persiljan, den rivna parmesanen och brödet(som legat i lite vatten och salt tidigare) i en bunke och rör om. Forma färsen till köttbullar och ställ dem åt sidan så länge. Torka av salt och vätska från aubergineskivorna  och fritera dem i het olja i en panna med lite högre kanter.

Lägg en köttbulle på varje aubergineskiva och vik det hela till en rullad. Fortsätt tills alla köttbullar och aubergineskivor är slut. Ta fram en plåt eller en rektangulär ungsform och smörj med lite olja. Häll på lite av Mutti PASSATA passerade tomater på botten så det precis täcker och lägg rulladerna i rader. Häll på resten av den passerade tomaten och täck det hela med tunna skivor av provolone-osten(kan ersättas med scamorza eller pizzamozzarella).

Lägg slutligen lite riven parmesan på toppen och låt dem ungsbaka klart i ugnen i cirka 30 minuter på 180 graders värme. Servera rulladerna varma. En vegetarisk variant av rätten är att ersätta köttbullarna med oliver och kapris samt ytterligare riven parmesan som fyllning och en klick pesto genovese.

Recept från