Stomp är ett grovt mos där det finns bitar kvar av både potatis och selleri.

För 4 person(er)

Ingredienser

6 potatisar (ca 500 g)
1 rotselleri (ca 500 g)
1 dl lätt crème fraiche
1tsk+1 tsk salt
600 g kycklingfilé
1 msk smör
2 krm nymald svartpeppar

Kaprissenap

1 dl crème fraiche
2 msk dijonssenap
2 msk kapris

Tillbehör

200 g sockerärter

25 min

1. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Fräs bitarna i smör i en gryta ca 5 min. Strö över curryn och låt fräsa med 1 minut. Tillsätt vatten, buljongtärningar och apelsinjuice. Låt koka under lock tills morötterna är mjuka, 10–15 min. Mixa soppan slät med mixerstav. Smaka av med salt.
2. Hacka nötterna grovt. Lägg salladen i bottnen på soppskålarna. Häll över soppan och toppa med nötter. Servera med bröd.