Pumpakärnorna (finns i hälsokostaffären) ger ett spännande inslag men kan ersättas med solroskärnor.

För 2 person(er)

Ingredienser

200 g rotselleri
130 g morot stor
150 g svartrötter
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
0,5 dl pumpakärnor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
0,5 citron pressad
0,5 msk olivolja

Kyckling

250 g kycklingfiléer
1 tsk olivolja
0,5 dl koriander hackad färsk
1 limecrème
1 dl mini fraiche
1 limeskal rivet

1. Sätt ugnen på 225°. Skala selleri, morot och svartrot och skär i sockerbitsstora bitar. Skala lök och vitlök. Skär rödlöken i klyftor och hacka vitlöken. Lägg allt i en rymlig ugnssäker form. Blanda ner pumpakärnor, 1/2 tsk salt, peppar, citronsaft och oliv­olja. Rosta i mitten av ugnen ca 25 min tills rotfrukterna är nätt och jämnt mjuka, vänd dem någon gång.
2. Skär under tiden kycklingen i sockerbitsstora bitar. Stek dem i olivolja med 1/2 tsk salt, 3–5 min. Blanda med rotsakerna. Strö över koriandern.
3. Rör ihop minifraiche med limeskal och servera till pytten.