Rotigrillad kyckling med kantareller och vilda örter

Genom att förbereda och försteka kycklingen hemma går det snabbt att få den genomvarm på grillutflykten.

ca 2 timmar

1. Sätt ugnen på 150°. Ansa och skär eventuellt kantarellerna i mind­re bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek kantarellerna i olja i en stekpanna. Tillsätt schalottenlök och vitlök och låt fräsa med ca 2 min. Grovhacka örterna och blanda med kantarellerna. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Låt fräset svalna.
2. Krydda kycklingen in- och utvändigt med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Fyll kycklingen med kantarellblandningen och stäng öppningen med hjälp av tandpetare. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 68° innertemperatur, ca 1 timme och 15 min. Låt kycklingen svalna.
3. Stick två långa spett genom kycklingen på längden och grilla över öppen eld utan galler med spetten hängande på kanten. Vänd ofta tills kycklingen har fått fin färg och är genomstekt, 70° innertemperatur, beräkna 5–10 min. Skär kycklingen i grova bitar vid servering och servera kantarellfyllningen till.

Recept från