Den salta, lite "gnissliga" osten passar perfekt ihop med de milda rotfrukterna.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 potatisar gärna blå kongo
2 morötter gärna i olika färger (ca 250 g)
0,5 kålrot (ca 200 g)
1 rödlök
3 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
100 g rucola
200 g halloumiost 
2 msk balsamvinäger
1 tsk honung

Gör så här:

  1. Skala och tärna potatis, morötter och kålrot. Förväll rotfrukterna i lättsaltat vatten ca 5 min.
  2. Skala och finhacka löken. Fräs löken i 2 msk smör i en stekpanna ca 3 min, tillsätt rotfrukterna och låt dem steka med ca 5 min. Krydda med salt och peppar. Vänd ner rucolan.
  3. Skär osten i skivor och stek den i 1 msk smör tills den fått fin färg. Blanda vinäger och honung.
  4. Fördela pytten på tallrikar och toppa med osten. Ringla över vinägern och servera.

    Ca 400 kcal per portion, 24 g fett, 21 g protein, 26 g kolhydrater