Stek pyttipannan i ugnen så slipper du stekos. Servera gärna med knäckebröd.

För 4 person(er)

Ingredienser

6 potatisar (ca 600 g)
1 kålrot (ca400 g)
2 morötter (250 g)
1/2 dl rapsolja
1 tsk salt
1 purjolök
500 g kassler
2 krm nymald svartpeppar
1 bit pepparot (ca 5 cm)
4 äggulor

15 min + 20 min i ugn

1. Sätt ugnen på 250º. Skala och skär potatis, kålrot och morötter i kuber, ca 1 x 1 cm. Lägg rotfrukterna i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö på salt. Tillaga mitt i ugnen ca 5 min.
2. Ansa och skär purjolöken i ca 2 cm breda ringar. Skär kasslern i kuber, ca 1 x 1 cm. Blanda purjolök och kassler med rotfrukterna och krydda med peppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 15 min.
3. Skala och riv pepparroten. Servera pytten med varsin äggula och strö över pepparrot.

Fler recept med: Övrigt