Rotfruktsgratäng med tryffelchips

Recept på krämig rotfruktsgratäng med tryffelchips – nästan som en Janssons frestelse men utan ansjovis. Vi toppar med tryffelchips för lite extra crunch och lyxig smak.

För 8-10 personer på buffé:

Ingredienser

1 kilo potatis fast
300 g rotselleri
2 gula lökar
2 förpackningar ostsås färdig (à 400 ml)
1 tsk kryddpeppar mortlad
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
3 msk smör
3 msk ströbröd

Garnering:

3 msk kapris små
3 dl tryffelchips

15 minuter + 40 minuter i ugn

Rotfruktsgratäng med tryffelchips – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär potatis, selleri och lök i fina strimlor. Lägg rotfrukterna i en smord ugnssäker form. Blanda ostsåsen med kryddpeppar, salt och peppar. Häll såsen över. Hyvla över smör och strö på ströbröd.
  2. Tillaga mitt i ugnen tills rotfrukterna är mjuka, 40–50 min.
  3. Krossa chipsen lätt och strö dem och kaprisen över gratängen.

 

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️

Fler vegetariska recept till jul hittar du här: