En krämig gratäng där rotfrukterna först kokas i matlagningsgrädde för kortare tillagningstid i ugnen.

För 4 person(er)

Ingredienser

800 g potatis
800 g rotselleri
3 morötter
5 dl matlagningsgrädde
2 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
1 dl ost riven (17 %)
3 tomater
1 påse rucola (80 g)

1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva potatis, selleri och morötter, gärna med matberedarens skärskiva.
2. Lägg rotfrukterna i en stor stekpanna. Häll över grädden och tillsätt salt och peppar. Låt koka på medelvärme ca 10 min.
3. Häll över rotfrukterna i en ugnssäker form eller 4 portionsformar. Strö över osten. Tillaga i övre delen av ugnen ca 15 min tills rotfrukterna är mjuka och gratängen har fått fin färg.
4. Servera med skivade tomater och sallad. 

Ca 500 kcal per portion, 22 g fett, 14 g protein, 56 g kolhydrater