Aiolin blir extra mustig och smakrik med rotfrukter.

För 6 person(er)

Ingredienser

1 liten bit morot (ca 25 g)
1 liten bit palsternacka (ca 25 g)
1 liten bit kålrot (ca 25 g)
2 äggulor
1 tsk vitvinsvinäger
1 dl olivolja
1 dl rapsolja
1 vitlöksklyfta
1 tsk rivet citronskal
1/2 tsk salt
1/2 krm nymald svartpeppar

20 min

1. Skala och hacka morot, palsternacka och kålrot riktigt fint.
2. Vispa äggulor och vinäger kraftigt, gärna med elvisp. Tillsätt de båda oljesorterna, först droppvis och sedan i en fin stråle. Skala och pressa i vitlöken och smaka av med citronskal , salt och peppar.
3. Vänd ner rotfrukterna i aiolin och ställ kallt till servering.

Fler recept med: Övrigt