Rostbiff med rökt sidfläsk

Snittar med rostbiff, syltad lök och rökt sidfläsk. De här goda snittarna kräver en hel del ­förberedelse för att steka kött, lägga in syltlök och rosta lök.

1 timme + 1 timme stektid för köttet + 12 timmar i kyl

Rostbiff med rökt sidfläsk

1. Sätt ugnen på 125°. Bind upp köttet och krydda med salt och peppar. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Lägg köttet på en plåt. Stek mitt i ugnen till 58° innertemperatur, beräkna ca  1 timme. Låt köttet kallna. Ställ det i kylen ca 12 timmar.
2. Syltad lök: Lägg steklöken i kokande vatten i en kastrull. Låt koka  ca 5 min. Häll av och skala dem. Vispa ihop ättika, socker och vatten tills sockret lösts upp. Häll lagen över löken. Låt stå ca 30 min.
3. Friterad lök: Skala och skär löken i ­ringar. Blanda dem med mjölet i en bunke. Hetta upp oljan till 180°. Fritera lökringarna gyllenbruna i omgånger, 1–2 min. Låt ­rinna av på hushållspapper. Låt ringarna torka i rumstemperatur.
4. Skär bort svålen från sidfläsket. Skär fläsket i små tärningar. Knaperstek det i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
5. Skär brödet i skivor. Bred dem med färskost. Toppa med rostbiffsskivor, syltad lök, sidfläsk och lökringar. Garnera med körvel, flingsalt och peppar.

Recept från