Rostbiffen köper vi färdigskivad i affären. Rödbetorna kan kokas och marineras dagen före servering.

För 20 person(er)

Ingredienser

1 kg rostbiff skivad

Örtmarinerade rödbetor:

5 påsar delikatessrödbetor (à 350 g)
0,75 dl balsamvinäger med mangosmak
1,5 dl olivolja
2 dl örtblandning (se sid 25)(finns i vår databas)
1 msk salt
1 tsk svartpeppar nymald

Tillbehör:

1 romansallad kruka
1 påse mâchesallad (80 g)
50 g parmesanost hyvlad
citronskal strimlat

1. Koka rödbetorna mjuka 20-30 min. Skala dem under rinnande kallt vatten och skär dem i stora bitar. Blanda samman vinäger, olivolja, örtblandning, salt och svartpeppar. Blanda med rödbetorna och låt marinera ca 1 timme.
2. Lägg upp rostbiffen på ett serveringsfat. Blanda rödbetorna med romansallad och machesallad. Lägg salladen på rostbiffen. Toppa med parmesanost och citronskal.