Sesammarinerad rostbiff med brödsallad. En supersnabb lunch- eller middagssallad, klar på en kvart. Packa rostbiff, bröd och sallad var för sig om du vill ta med den i picknickkorgen, annars blir den blöt och kladdig.

För 4 personer

Ingredienser

Sesammarinerad rostbiff

400 g rostbiff, stekt i tunna skivor
2 msk sesamfrön
2 msk lime pressad
1 msk fisksås
2 krm svartpeppar nymald

Sallad:

200 g surdegsbröd vitt
4 tomater
2 msk sesamolja
1 msk lime pressad
0,5 tsk salt
1 påse sallad (175 g) blandad

Rostbiff med brödsallad

1. Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Blanda lime, fisksås och peppar. Skär rostbiffen i strimlor och lägg i en skål. Ringla över dressingen och strö på sesamfrön.

2. Sallad: Skär brödet i stora tärningar. Rosta det i torr, het stekpanna tills de är knapriga och fått fin färg. Låt svalna. Skär tomaterna i stora bitar. Blanda olja, lime och salt i en skål. Vänd i bröd, tomater och sallad. Blanda ner rostbiffen.