Rostbiff, marinerad

Perfekt rätt på buffébordet. Rostbiffen kan stekas 1-2 dagar före servering och grönsakerna blir bara godare om de får ligga i marinaden över natten.

Annonsen laddas.

1. Sätt ugnen på 125°. Salta och peppra köttet. Stek det i nedre delen av ugnen tills innertemperaturen är 60-62°. Låt kallna innan det skivas.
2. Grönsaker: Sätt ugnen på 250°. Dela paprikorna och kärna ur dem.
Rosta dem i ugnen ca 15 min i olivolja. Låt dem svalna i en plastpåse och skala dem med en skalkniv. Hälften av paprikorna används i marinaden.
3. Marinad: Mixa alla ingredienserna.
4. Skär champinjonerna i kvartar, dela kronärtskockshjärtan.
Skär paprikan i bitar. Häll marinaden över grönsakerna och blanda ner soltorkade tomater med oljan som de ligger i.
5. Skiva köttet i tunna skivor och lägg upp på serveringsfat.
Lägg på marinerade grönsaker, parmesanost och pinjenötter.
Strö över färsk timjan och rucola.

Recept från Allt om Mat