Rostbiff, marinerad

Köttet ligger i marinad 2 dygn och steks dagen före servering. Skär upp köttet en stund före, helst på skärmaskin så blir skivorna tunna och snygga. Garnera med rosmarinkvistar och strimlat citronskal.

Annonsen laddas.

1. Putsa köttet och bind det eventuellt med steksnöre.
Lägg dem i stora dubbla frysplastpåsar.
2. Skala och skiva morötter, skölj och skiva selleri. Hacka chilifrukterna och låt gärna kärnor och hinnor vara kvar.
Grovhacka vitlöken.
3. Blanda samtliga ingredienser till marinaden i en stor skål och fördela den därefter över köttet. Tryck ut luften ur påsarna så att köttet omsluts av marinad. Knyt igen påsarna väl och ställ dem kallt 2 dygn.
4. Sätt ugnen på 250°. Ta upp rostbiffarna ur marinaden – OBS, marinaden ska sparas! Torka köttet torrt och salta. Lägg stekarna i en långpanna, sätt i mitten av ugnen och stek ca 20 min.
5. Sänk ugnsvärmen till 150°. Häll marinaden runt om och stick en stektermometer i en av stekarna. Stek ytterligare 1-1 1/2 timmar tills termometern visar 58°. Ta ut och låt stekarna kallna.
6. Sila marinaden i en kastrull och koka den tills 4-5 dl återstår.
Låt kallna.

Recept från Allt om Mat