Rostas med svamp och rostade rotfrukter

När rotfrukterna är som bäst kan man passa på att ugnsrosta dem.
Läs på köttetiketten så att köttet kommer från Sverige.

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Lägg ut potatis, rotfrukter och lök på ett ugnssäkert fat.
Häll över olja och salta. Sätt in fatet mitt i ugnen ca 20 minuter.
3. Stek köttet 2 minuter per sida i smör, salta och peppra.
Stek svamp och timjan i smör. Salta.
4. Blanda de ugnsbakade rotfrukterna och potatisen med rucola.
Lägg svampen på köttet och servera.

DETTA ÄR ROSTAS

Tournedos av rostas står det på köttetiketten till rostasbitarna som används i receptet ovan. Rostas är den näst möraste nötköttdetaljen efter oxfilén. Det är en del av rostbiffen. Ofta styckas rostasfilén ut och säljs till ett högre pris än själva rostbiffen. Rostasfilén är dock
mycket billigare än oxfilé och nästan lika mör. Köper man en hel rostbiff ingår rostasfilén.

Recept från