Kombinationen morötter, ädelost och grapefrukt passar perfekt till fläskkött.

För 4 personer

Ingredienser

500 g morötter skalade och skurna i bitar
1/2 dl grapefrukt pressad
4 fläskkottletter med ben, (à ca 125 g)
150 g färsk spenat
1 1/2 blodgrapefrukt skurna i hinnfria klyftor
75 g ädelost
olivolja
salt
nymald
svartpeppar

10 min + 20 min i ugn

Rostade morötter med grape, ädelost och grillad kotlett

 

1. Sätt ugnen på 225°. Blanda morötterna med grapefruktsaft, 1 msk olja, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Ugnsstek morötterna mitt i ugnen ca 20 min.

2. Pensla kotletterna med 1 msk olja och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.  Stek eller grilla dem ca 4 min på varje sida.

3.  Blanda spenat, grapefrukt
och 1 msk olja. Vänd ner ädelost och morötter. Servera till kotletterna

 

Fler recept med: Övrigt