Rostade kikärter med granatäpple och koriander

Recept på rostade kikärter med granatäpple och koriander. Rosta kikärterna gyllene och knapriga i ugnen. Granatäppelkärnor och lime ger god syra till.

För 2 personer:

Ingredienser

1 burk kikärter (400 g)
2 msk olivolja
0,5 tsk gurkmeja + 0,5 tsk
1 tsk flingsalt
0,5 granatäpple
0,5 lime
2 dl yoghurt turkisk
0,5 kruka koriander

10 minuter + 40 minuter i ugn

Rostade kikärter med granatäpple och koriander – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Spola av kikärterna med kallt vatten och låt rinna av. Blanda dem med olja, 1/2 tsk gurkmeja och salt. Rosta kikärterna mitt i ugnen ca 40 min, tills de är torra och knapriga. Låt kallna.
  2. Halvera och peta ut kärnorna ur granatäpplet. Skär limen i klyftor.
  3. Fördela yoghurten på tallrikar. Lägg på kikärter, granatäppelkärnor och limeklyftor. Toppa med koriander och strö över 1/2 tsk gurkmeja.

Recept av: Simon Bajada

 

Så skalar du granatäpple snabbt och enkelt

Fler recept med: Grönsaker, Övrigt, Vegetariskt