Grönsaker blir ännu godare som rostade. Rödlöken tillagar man för sig och blandar med övrigt först inför serveringen eftersom den annars färgar av sig.

För 50 person(er)

Ingredienser

6 sötpotatisar
20 paprikor i olika färger
15 rödlökar
1,5 dl olja
1 msk salt
1 tsk svartpeppar grovmalen
3 rucola påsar

1. Sätt ugnen på 225°. Skala sötpotatisen och dela den i stora bitar. Klyv och kärna ur paprikorna och skär dem i bitar.
2. Blanda dem med 1 dl av oljan och ugnsrosta på tre plåtar, var och en ca 30 min. (I varmluftsugn kan man köra ett par plåtar åt gången.)
3. Skala och skär rödlökarna i klyftor, som helst håller ihop i botten. Blanda med resten av oljan och rosta löken mjuk för sig ca 30 min.
4. Salta och blanda grönsakerna med rucola inför uppläggning och servering.

Fler recept med: Förrätter, Grönsaker, Övrigt