Rostade betor med macadamia, lönnsirap och clementin

Recept på rostade betor med macadamia, lönnsirap och clementin. Här har vi använt rödbetor i knippa, men det går lika bra med lösvikt. Rödbetorna blir söta och nästan karamelliserade av sirapen.

20 minuter + 40 minuter i ugn

Rostade betor – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala betorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Spara blasten.
  2. Vispa ihop clementinsaft, sirap och 2 msk olja. Ringla det över betorna. Krydda med 2 tsk salt och peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 40 min, tills betorna är genommjuka och fått fin färg.
  3. Grovhacka nötterna och rosta dem lätt i torr stekpanna.
  4. Skölj blasten noga och torka den. Stek i medelvarm stekpanna med 1 msk olja ca 1 minut. Krydda med 1/2 tsk salt.
  5. Lägg betor och blast på ett fat och strö över nötterna.

Recept från